Tagprojekter

Blikkenslager i Nordsjælland og København

Ønsker du nyt tag på din ejendom – eller skal det gamle renoveres? Poul Sejr Nielsen er din blikkenslager i Nordsjælland, København og Storkøbenhavn. Vi har, med kvalitet, service og omhyggelighed i centrum, specialiseret os i at løse alt fra mindre serviceopgaver til større fagentrepriser indenfor blikkenslagerarbejde.

Med Poul Sejr Nielsen får du en stærk samarbejdspartner. Vores blikkenslagere har mange års erfaring med renovering og udskiftning af tage for både private og erhvervskunder. For at sikre et veludført og tilfredsstillende arbejde, der kan holde i mange år, har vi særligt udvalgt en række professionelle leverandører af tagmaterialer i højeste kvalitet.

Uanset hvilket tag du ønsker på din ejendom, kan vi hjælpe dig. Vi renoverer og udfører tage i både naturskifer, zink, aluminium og kobber.


Nyt tag og Tagprojekt - Poul Sejr Nielsen

Kontakt os her

  • Såfremt du henvender dig på vegne af en virksomhed
  • Fx. Jeg ønsker at høre mere om mulighederne for facadebeklædning
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tagrenovering eller nyt tag

Renovering af tag

Tagets funktion er at beskytte huset mod vind og vejr. Over tid kan taget dog slides, så der opstår revner, utætheder og brud på tagpladerne. Skader, som i sidste ende kan medføre fugt, råd og svamp i tagkonstruktionen og i bygningens vægge, og som kan være meget omkostningstunge at udbedre.

For at vedligeholde tagets vigtige funktion og optimere holdbarheden kan det derfor være nødvendigt med en tagrenovering. Ved en tagrenovering gennemgår vores blikkenslagere taget for skader, hvorefter der udarbejdes et tilbud på reparationen. Afslutningsvis udbedres tagets eventuelle revner og utætheder for at forebygge mod skader på den bærende konstruktion.

Nyt tag

Drømmer du om et nyt tag på dit hus eller din ejendom, eller trænger dit tag til en udskiftning?

Er taget meget nedslidt kan en tagrenovering ikke altid være tilstrækkelig i forhold til at øge tagets holdbarhed og sikre konstruktionen mod skader. Derfor kan et nyt tag være nødvendigt. Udover at beskytte konstruktionen mod vind og vejr, øger et nyt tag ejendommens værdi og kan være med til at løfte udseendet samt mindske varmeregningen, idet et nyt tag ofte medfører en optimeret isolering af bygningen. Et nyt tag er derfor en god investering.

Forlænger holdbarheden

En tagrenovering er således en god måde at forlænge tagets levetid og holdbarhed samt sikre sig mod skader uden at skulle udskifte hele taget, hvilket kan være en omkostningstung affære.

Har du mistanke om, at dit tag er utæt, bærer dit tag præg af at være nedslidt, eller oplever du, at det drypper ind med vand, bør du hurtigst muligt kontakte en blikkenslager, som kan undersøge taget og udbedre skaderne. Hos Poul Sejr Nielsen forstår vi vigtigheden af, løbende at vedligeholde sit tag for at sikre sig mod de potentielt omkostningstunge følgeskader, et utæt tag kan medføre.

Vores blikkenslagere har erfaring med renovering af tage i både naturskifer, zink, aluminium og kobber. Uanset hvilket blikmateriale dit tag er lavet af, kan Poul Sejr Nielsen hjælpe med inspektion, vejledning samt reparation og renovering af dit tag.

En god investering

Når du skal have nyt tag er det vigtigt at overveje hvilken type tag og materiale, der passer bedst til ejendommens konstruktion og tagets hældningsgrad. Herudover bør taget passe til husets øvrige udseende og stil. Ønsker du en anden type tag eller et andet materiale på det nye tag, end det, der hidtil har været, er det derfor en god idé at spørge vores dygtige fagfolk til råds om, hvilke muligheder der er for nyt tag på netop din ejendom.

Hos Poul Sejr Nielsen står vores dygtige blikkenslagere altid til rådighed for rådgivning og vejledning i forbindelse med montering af nyt tag. Vi forstår vigtigheden af, at det nye tag både passer til dine ønsker for æstetik og visuelt udtryk, samtidig med at taget rent teknisk skal passe til ejendommens øvrige konstruktion og overholde de gældende lovkrav og regler.

Ønsker du nyt tag på dit hus, er du altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning eller for et uforpligtende tilbud.

Hvilket tagmateriale skal jeg vælge?

Når du skal have nyt tag, er det væsentligt at overveje hvilket materiale du ønsker, at taget skal udføres i. Der findes en række forskellige tagmaterialer, der alle egner sig godt som tagbelægning, men som hver især giver taget et bestemt visuelt udtryk.

Ønsker du et nyt tag, men er i tvivl om hvilket materiale, der er relevant for netop dit byggeprojekt? Vores blikkenslagere er specialiserede i at udføre renovering og opførsel af tage i materialerne naturskifer, zink, kobber og aluminium. Nedenfor har vi samlet en beskrivelse af de forskellige tagmaterialers egenskaber.

Skifertag

Naturskifer er et robust, yderst slidstærkt og smukt materiale, velegnet til beklædning af tage og facader. Ligeledes har skifertage et eksklusivt visuelt udtryk, der står i flot kontrast til alle typer facader. Til tag- og facadebeklædning, benyttes der i dag typisk to forskellige typer skifer: Naturskifer og eternitskifer.

Naturskifer er den ”ægte” og, som navnet antyder, naturligt fremstillede skifer. Skifer er en finkornet sedimentær eller metamorf bjergart, som er dannet ved aflejringer af ler og mudder for mange millioner år siden. Naturskifer skæres således direkte ud af en klippevæg, hvorefter det sorteres og tilskæres til brug som tag- og facadebeklædning.

Naturskifer er et yderst holdbart materiale og modstandsdygtigt materiale, og det kræver ingen vedligeholdelse – det er dog en god idé, med jævne mellemrum, at fjerne mos, blade osv. fra taget. Et naturskifertag kan holde i mere end 100 år og skal, grundet en højere pris end andre materialer, ses om en investering.

Naturskifer er et smukt materiale, der tilfører både tage og facader et eksklusivt visuelt udtryk. Hver skifer er unik, men typisk har naturskifer en flot, gråsort eller blåsort farve. Det falmer ikke i farven og lader sig ikke medtage af vind og vejr. Ved at være et 100% naturligt produkt yder naturskifer desuden en minimal miljøbelastning.

Naturskifer eller eternitskifer?

Som pendant til naturskiferen findes eternitskifer – eller kunstskifer – som det også kaldes. Eternitskifer er kunstigt, fabriksfremstillet skifer lavet af fibercement, som består af forstærket cement med fibre af PVA og cellulose. Idet eternitskifer er kunstigt fremstillet, er det ikke lige så modstandsdygtigt og holdbart som naturskifer, ligesom det ikke er lige så miljøvenligt.

Forskellen på naturskifer og eternitskifer er klar. Udover en væsentlig forskel i udseendet er naturskifer generelt af langt højere kvalitet og yder dermed en langt bedre holdbarhed end eternitskifer. Naturskifer er i stand til at modstå ekstreme temperaturforhold, og materialets farve og egenskaber forbliver uforandrede over tid.

Uanset om du ønsker et tag udført i naturskifer eller eternitskifer kan vi hjælpe dig. Vores blikkenslagere har stor erfaring med udførsel af alle typer skifertage – naturskifer er dog vores speciale, ligesom vi til enhver tid vil anbefale anvendelse af naturskifer frem for eternitskifer.

Nyt tag og Tagprojekt - Poul Sejr Nielsen

Zinktag

Zink er et naturmateriale, der er særdeles udbredt og velegnet som tagbeklædning – zink er særligt fordelagtigt, fordi det er utroligt fleksibelt og medgørligt. Et zinktag har en lang holdbarhed og er ideelt til at beskytte din bolig mod vind og vejr. Desuden tilfører zink et smukt og råt udtryk til huset med dets iøjnefaldende gråtonede patina.

Et zinktag kræver minimal vedligeholdelse, ligesom det er et naturligt og miljøvenligt materiale. Det kræver ikke mange ressourcer at producere zinkplader, ligesom zink er nemt at omsmelte og genanvende til produktion af nye tagplader eller inddækninger.

Som tagbeklædning fås zink i flere forskellige udformninger, som lægges i forskellige systemer. Der kan bl.a. arbejdes med zinkplader, som kan klikkes sammen i forskellige mønstrer, og lange baner af zink, der monteres ved siden af hinanden langs tagets gavl.

Udover de forskellige systemer, zink kan monteres i, findes der flere forskellige typer zink, der har forskellige egenskaber, og som giver forskellige visuelle udtryk. Typisk deler man zink op i to overordnede kategorier: ubehandlet og behandlet zink.

Ubehandlet eller behandlet zink?

Vælger man at benytte råt, ubehandlet zink som tagbeklædning, vil det over en tidsperiode på et til to år patinere og opnå en flot gråblå farve, som det vil holde resten af tagets levetid. Patineringen sker, når den ubehandlede zink udsættes for vind og vejr. Her dannes der basisk zinkkarbonat, som er den kemiske betegnelse for den gråtonede patinering, der sker. Udover den visuelle egenskab er patineringen desuden med til at beskytte og sikre en lang holdbarhed på zinktaget, hvis du ligeledes sørger for, at taget vedligeholdes.

Ønsker du på forhånd mere sikkert at vide, hvilken farve dit zinktag får, er det muligvis mere ideelt for dig at vælge en behandlet zink som tagbeklædning. Når du vælger en behandlet zink, er zinken patineret på forhånd, hvilket betyder, at den har været igennem ætsningsproces, som har fremprovokeret patinaen og lukket overfladen. Således vil en forpatineret zink ikke ændre farve over tid. Med en forpatineret zink har du ligeledes mulighed for selv at sætte dit eget præg på tagets visuelle udtryk, idet zinken kan patineres i forskellige farver.

Er du i tvivl om, hvilken type zink, der vil gøre sig bedst på dit tag, og som passer bedst til dine behov, er du altid velkommen til at kontakte os for råd, vejledning og et uforpligtende tilbud.

Zinktag og nyt tag - blikkenslager - Poul Sejr Nielsen

Kobbertag

Kobber er et af de ældst kendte metaller og er ligeledes et af vores ældste byggematerialer. Således har kobber været benyttet som tagbeklædning i over 2.000 år. Udover at være et særdeles holdbart og velegnet materiale, får du med kobber som tagbeklædning et smukt og unikt visuelt udtryk på dit tag. Et kobbertag kræver minimal vedligeholdelse og har en holdbarhed på op til 100 år.

Ligesom med et ubehandlet zinktag vil et kobbertag patinere over tid. Således vil den blanke og lyse brunrøde farve, som kobberen har, når taget monteres, efter et par måneder skifte til en mørkere brun nuance. Gennem en årrække på mellem 15-30 år vil kobbertaget gennemgå en irringsproces, og det vil til sidst opnå den karakteristiske irgrønne farve, som den kendes fra slotte, kirker, herregårde og andre ikoniske bygninger. Herefter vil taget bevare den smukke irgrønne farve resten af tagets levetid.

Ubehandlet eller forpatineret kobber?

Ønsker man ikke at vente på den irgrønne farve, kan man vælge at benytte forpatineret kobber. Ligesom zink kan kobber patineres på forhånd, således at tagpladerne allerede ved monteringen af taget har et grønt lag ir. Udover at være flot, lukker patineringen tagets overflade og er således med til at beskytte taget mod vind og vejr.

Kobber er et eksklusivt materiale, og det ligger derfor også i en højere prisklasse end andre tagmaterialer. Til gengæld har kobbertage en lang holdbarhed, ligesom det giver et unikt og særpræget udtryk til dit hus. Vælger man at anlægge et kobbertag er der dog to ting, man skal være særligt opmærksom på: korrosion og garvesyre. Kommer kobber i kontakt med andre metaller kan der opstå korrosionsskader, hvor kobberet nedbrydes. Ligeledes må kobber ikke komme i kontakt med egetræ, da egetræets naturlige indhold af garvesyre kan nedbryde kobberet.

Aluminiumstag

Aluminium er et let og blødt metal, der samtidig er særdeles robust og vejrbestandigt, hvilket gør det velegnet som tagbeklædning. Et aluminiumstag har mange gode egenskaber. Udover at det kræver minimal vedligeholdelse, er aluminium miljøvenligt og genanvendeligt – aluminium kan sagtens genbruges, uden at miste sin kvalitet.

Ligesom zink og kobber patinerer aluminium, når det udsættes for vind og vejr. Gennem oxidering danner aluminium et naturligt lag af aluminiumoxid, der ligger sig som en tynd, gennemsigtig hinde på tagoverfladen. Denne hinde fungerer som en naturlig og selvhelende beskyttelse for taget – skrabes patinaen væk, vil den således reparere sig selv igen med det samme.

Ubehandlet aluminium eller falzonal?

Modsat zink og kobber forårsager patineringen dog ikke i lige så høj grad, at aluminiumstaget ændrer farve. Benyttes der råt, ubehandlet aluminium som tagbeklædning, vil materialet således blot blive en smule mere mat og gråt over tid.

Ønsker du et tag med en anden farve, end aluminiums naturligt lyse blågrå farve, kan aluminiumstage også produceres i mange andre farver. Således kan der benyttes falzonal, der er et vedligeholdelsesfrit farvealuminium. Falzonal er et materiale specielt udviklet til tag- og facadebeklædning, og det kan fås i mange forskellige farver. Således giver falzonal mulighed for kreative og unikke løsninger til dit tag.

nyt tag - Aluminiumstag - blikkenslager - Poul Sejr Nielsen

Udvalgte projekter

Vi har her samlet et udvalg af vores tidligere projekter - klik ind og læs mere.

Egedal Rådhus

Egedal Rådhus

Facadebeklædning og inddækninger, Skifer og zink

Skoleparken

Skoleparken

Inddækninger og beklædning, Zink

Brøndby Stadion

Brøndby Stadion

Facadebeklædning, Skifer

Solbjerg Have

Solbjerg Have

Inddækninger, Zink

Grøndalsvængets Skole

Grøndalsvængets Skole

Tagbeklædning og inddækninger, Aluminium

Tibberupparken

Tibberupparken

Tagbeklædning og inddækninger, Aluminium

Vi er altid til rådighed - kontakt os

Kontaktinformation

Hovedkontor - Birkerød
Kontor - Næstved

Afdelinger Birkerød

Tag & Facade
VVS-Entreprise, EL, Salg & Marketing

Kompetencer

×
Menu
Ring