Gadehavegård

Energioptimering,

Om projektet

Renoveringen af Gadehavegård i Høje Tåstrup er Danmarks første passivhus-renovering af en almen boligblok. Denne renovering er et de mest energiambitiøse projekter i landet. Poul Sejr Nielsen A/S står i spidsen for teknikentreprisen, der skal teste fremtidens intelligente energiforbrug og energioptimering.

Der er gang i udviklingen af almene boliger rundt i hele landet, og Gadehavegård er ingen undtagelse. I de seneste år har Gadehavegård gennemgået en omfattende totalrenovationk. Renoveringen inkluderer  bl.a inddækning af altaner, efterisolering af facader og fundamenter samt udskiftninger af alle vinduer og installering af et tag-solcelleanlæg.

FREMTIDENS ENERGIOPTIMERING

Hos Poul Sejr Nielsen er vi i gang med næste fase i projektet. Vi står for teknikentreprisen, hvor udskiftningen af nye varmecentraler skal minimere varmetab og sikre bedre energilagring. Det er de gamle varmecentraler fra 1980’erne, der nu bliver udskiftet med moderne og højteknologiske centraler. Ved hjælp af data og intelligent varmestyring sikres der mod varmespild.

”Netop nu er vi i gang med at udskifte alle varmecentralerne i Gadehavegård. På flere af centralerne installerer vi desuden smart auto-tune, der gør varmecentralen digital og intelligent. Eksempelvis kan varmecentralen indhente data fra lokale vejrstationer. Det betyder, at centralen kan begynde opvarmningen i boligblokkene i timerne op til, at f.eks. en snestorm rammer. Det sparer en masse energi, at man opvarmer bygningen på forhånd,” siger Jonas Bach, servicechef i Poul Sejr Nielsen, og fortsætter;

”Desuden installerer vi elektroniske reguleringsventiler på varmeinstallationerne i lejlighederne, der medfører, at radiatorerne selv regulerer temperaturen. Hvis en beboer eksempelvis lufter ud, så minimerer man overforbrug ved at sende varme direkte ud ad vinduet. Vi skal over de næste vintermåneder teste, hvor store energibesparelser der ligger i at installere nye, digitale varmeløsninger i boligblokkene. Vi har en klar forventning om, at dette bliver fremtidens varmeløsninger, hvor data og intelligente systemer aktivt bidrager til energibesparelser.”

ET LED I DEN GRØNNE OMSTILLING

Renoveringen af varmecentralerne i Gadehavegård, der består af 986 boliger fordelt på 19 boligblokke, løber de næste måneder, hvor der også skal indsamles data. Ifølge Jonas Bach bliver resultaterne fra Gadehavegård et foregangeksempel på de kommende års renoveringer af andre boligblokke.

“Grøn omstilling er fremtiden og et stort indsatsområde hos os i Poul Sejr Nielsen. Der er ingen tvivl om, at den ambitiøse renovering i Gadehavegård bliver et pejlemærke for, hvordan fremtidens energioptimering i almene boligblokkekan foregå. Digitaliseringen skubber hele tiden til grænserne for, hvad der er muligt, når vi snakker om energieffektive løsninger, der sparer på energiforbruget. Det er Gadehavegård et godt eksempel på, som vi er meget glade for at bidrage til hos Poul Sejr Nielsen,” siger Jonas Bach.

Gadehavegård - energioptimering af varmecentral - Poul Sejr Nielsen
Gadehavegård - energioptimering - Poul Sejr Nielsen
Gadehavegård - smarte termostater - Poul Sejr Nielsen
Renovering af Gadehavegård - energioptimering af varmecentral - Poul Sejr Nielsen
Renovering af Gadehavegård - energioptimering  - Poul Sejr Nielsen

Vi er altid til rådighed - kontakt os

Kontaktinformation

Hovedkontor - Birkerød
Kontor - Næstved

Afdelinger Birkerød

Tag & Facade
VVS-Entreprise, EL, Salg & Marketing

Kompetencer

×
Menu
Vagttelefon
Ring